Sammanfattning

Acer Predator X34P lever upp till kombinationen av ultrabred IPS-spelskärm med G-Sync och allroundegenskaper. Med sina 3 440 × 1 440 pixlar och 120 Hz kräver det förstås sitt grafikkort och sin datorrigg i övrigt. Acer X34P är heller ingen lågprismodell utan sätter verkligen tonvikten på ”premium” i begreppet vi kallar för premiumskärm.

Acer_x34pbmiphzx_baksida.jpg

Färgåtergivningen är inte helt optimal hos X34P jämfört med föregående X34-modeller. Nu behöver detta inte vara ett stort problem för den mer den icke-kräsna användare. Skärmen må sticka i grönt men är knappast gräslig.

Kombinationen av detta och fabriksinställningarna ger antingen en tydligt gul eller turkos vitbalans. En besvärlig tonkurva på det gör att skärmen inte är optimal för de som ställer krav på färgåtergivningen och allroundegenskaperna.

Jämfört med exempelvis Acer egna 16:9-formade spelskärm XB271HU innebär X34P nästan dubbla prislappen för bredare bild och fler pixlar. Samtidigt tar den ett litet kliv bakåt på andra punkter likt färgkvalitet och eftersläpsnivåer. Och det knyter ihop kritiken vi har mot X34P; att det är väldigt mycket extra pengar för något som egentligen endast är större och bredare.

Då hänger alla köpbeslut på hur stark längtan är efter just detta med ultrabred 34-tums IPS-panel som klarar 120 Hz och G-Sync. Kanske är detta precis vad som eftersöks och i sådana fall handlar det därför om hur väl X34P fungerar för spel.

Skärmen gör vad den ska och den gör det bra. En uppdateringsfrekvens på 120 Hz i kombination med goda spelegenskaper hos en stor och bred IPS-panel med rymlig pixelmatris är det som talar tydligast för X34P. Det finns helt enkelt inte så många alternativ på marknaden. Så länge användaren är medveten om allt detta kan de också bli riktigt nöjd med Acer X34P.

Acer Predator X34P tar 120 Hz till den ultrabreda IPS-panelen

Fördelar

  • 120 Hz i 3 440 × 1 440 pixlar

  • Goda spelegenskaper

  • Goda allroundegenskaper

Nackdelar

  • Mindre optimal färgåtergivning jämfört med andra IPS-spelskärmar

  • Endast en full funktionell bildanslutning

Cirkapris vid publicering: 13 000 kronor
Lägsta pris: