Inledning

När SweClockers kalender säger "15 år sedan Nvidia köper upp resterna av 3dfx" är det givet med någon form av tillbakablick. Den kaxiga tillvekaren från Kalifornien tog under 90-talet marknaden med storm, och förändrade synen på spelgrafik för alltid – inte minst för många av oss nördar på redaktionen.

Men är det verkligen 15 år sedan? Mja, lite mer grävande gör situationen aningen oklar. Till att börja med har någon (vi tittar på dig, Thomas) räknat fel, och artikeln från Cnet som beskriver det hela är i själva verket 16 år gammal.

Till det kommer vanliga rökridån av företags- och affärstekniska dimmor. Avtalet mellan döende 3dfx och Nvidia initierades redan år 2000, men drog som så mycket annat i branschen ut på tiden. Dessutom, så sent som 2009 rullade fortfarande diverse förhandlingar i domstolar om vilka som ska få pengar från konkursboet.

Oavsett vilket – en bra idé är en bra idé, även om datumet är åt skogen! 3dfx förtjänar en kärleksförklaring, därför har vi samlat ihop nostalgidoftande minnen och funderingar från SweClockers redaktion. Trevlig läsning!

Jonas Thörnqvist, Andreas Dimestam och Emil Åkered
Andreas Eklöv, André Granroth och Thomas Ytterberg

Vad har du för minnen och tankar runt 3dfx? Dela med dig i kommentarerna!