De ursprungliga spelen i serien Tomb Raider räknas av många till klassikerna, där dessa bjöd på pussel och action i 3D-grafik under slutet av nittiotalet. Spelserien hamnade sedermera i något utav en svacka, men i och med en omstart under 2013 i form av spelet Tomb Raider sattes serien återigen på kartan.

Nu är det dags för det tredje och sista spelet i hjälten Lara Crofts begynnelsehistoria, vilket får namnet Shadow of the Tomb Raider. Titeln har tidigare figurerat i HTML-kod på utgivaren Square Enix webbplats, där både namn och ett fåtal detaljer fanns att hitta.

Nu har dock utgivaren släppt trailern för allmän beskådan. I den syns Lara Croft rusandes genom en djungel, omgiven av beväpnade fiender. Även Inka-inspirerade tempel och mörka grottor kan skymtas i videoklippet. Nämnvärt är även att tidigare utvecklaren Crystal Dynamics fått lämna plats för Eidos Montreal.

Till skillnad från föregångaren gäller ingen tidsexklusivitet för Shadow of the Tomb Raider, istället lanseras det på PC/Windows, Xbox One och Playstation 4 den 14 september i år.