Utvecklingen av datorskärmar har på senare år stannat av något och många användare väntar nu på nästa generations spelskärmar. Det handlar om bildskärmar bestyckade med IPS-paneler med 4K UHD-upplösning, en uppdateringsfrekvens på 144 Hz, stöd för HDR samt Nvidia G-Sync och både Acer, Asus och AOC arbetar på egna modeller.

Dessa var från början tänkta att släppas under 2017, men har försenats ett flertal gånger och de senaste uppgifterna talar för en lansering till sommaren. Via Twitter rapporterar TFTCentral att lanseringen skjuts upp ytterligare och väntas nu ske under tredje kvartalet 2018.

Detta innefattar samtliga tillkännagivna modeller och 35-tumsmodellerna från Asus och Acer väntas nu släppas under fjärde kvartalet. I ett svar via Twitter berättar Blurbusters att anledningen är svårigheter när det kommer till tillverkningen av paneler, då det är många avancerade tekniker som ska fungera tillsammans och det försvåras ytterligare av Nvidia G-Sync.

Acers Predator X27 är den enda av de tre modellerna som butikslistats i Sverige och preliminär lansering för den anges fortfarande till juli 2018. Priset för skärmen är 24 990 kronor.