Under förra årets Computex-mässa presenterade Corsair chassiprototypen Concept Slate – en modell i mastodontklassen vars syfte skulle bli att ersätta långköraren 900D som flaggskeppet i Obsidian-serien. Via en butikslistning på Amazon dyker nu bilder och information upp om den slutgiltiga produkten.

Corsair Obsidian 1000D är en rejäl pjäs, vars yttermått på 693 × 307 × 697 mm placerar modellen ett snäpp ovanför föregångaren 900D storleksmässigt. Chassits båda sidopaneler är tillverkade av härdat glas, där dessa sitter på gångjärn för enkel åtkomst till insidan. Även frontpanelen är tillverkad av härdat glas, medan toppen utgörs av tjock aluminiumplåt.

På den främre delen av toppen syns en generös mängd lättåtkomliga anslutningar tillsammans med ström- och reset-knappen, där dessa består av fyra USB 3.0- och två USB Type-C-anslutningar samt in- och utgångar för ljud. Nämnvärt är att samtliga ingångar är bestyckade med RGB-belysning.

På insidan syns inte helt oväntat mycket utrymme, där stöd finns för fullstora E-ATX-moderkort. Fokus ligger i mångt och mycket på gedigen ventilation, där en löstagbar monteringsram i framkant kan husera hela åtta 120 mm-fläktar – något som även öppnar upp för att placera två 480 mm-radiatorer bredvid varandra i denna position. Därtill finns det plats i taket för tre 140 mm-fläktar.

En intressant aspekt hos chassit är möjligheten att konfigurera detta för montering av dubbla system. Utöver den vanliga monteringsplatsen för moderkort finns det även plats för en variant i storleksklassen Mini ITX i chassits botten ovanpå nätaggregatet. För att driva allt finns det möjlighet att montera in ytterligare ett nätaggregat i formfaktorn SFX utöver den vanliga ATX-varianten.

Då baksidan av moderkortsplåten täcks av härdat glas har mycket möda lagts på att dölja fula kabelhärvor. Detta åstadkoms genom en uppsättning dörrar som täcker genomdragningshålen och lagringsplatserna. På själva dörrarna återfinns sex vaggor för 2,5-tumsenheter medan det finns fem vaggor för 3,5-tumsenheter att tillgå i den primära lagringsburen.

På baksidan syns även företagets kontrollenhet Commander Pro. Detta är en mjukvarubaserad kopplingslåda till vilken fläktar och belysning kan kopplas för att styras via Corsairs programvara Link.

Prisuppgifterna på Obsidian 1000D har tagits bort från Amazon, men ska enligt utsago ha legat kring 500 USD, motsvarande cirka 5 100 kronor inklusive moms. Lanseringen väntas ske någon gång under våren.

Källa: Techpowerup