Under förra året återupplivade Activision den äldre spelserien Crash Bandicoot i form av en remaster till Playstation 4. Spelet utvecklades av Vicarious Studios, och lanserades den 30 juni 2017 där det möttes av lovord både från spelare och spelkritiker.

Nu avslöjar Activision via bolagets officiella blogg att spelet kommer till hybridkonsolen Switch samt Xbox One och PC/Windows. Enligt blogginlägget rör det sig om precis samma förbättringar som PS4-versionen fick. Huruvida datorer eller Switch får några plattformsspecifika förbättringar framgår ej.

Crash Bandicoot N.Sane Trilogy sätter spelarna i rollen som det brandgule pungdjuret Crash, vars fysiska och mentala egenskaper genetiskt förbättrats av ärkerivalen Doctor Neo Cortex. I stil med andra plattformsspel i 3D gäller det att med hopp och undanmanövrar ta sig igenom spelets banor samtidigt som så många poäng som möjligt plockas.

Crash Bandicoot N.Sane Trilogy innehåller remaster-versioner av spelseriens tre första delar, och bjuder på bland annat nyinspelad dialog, förbättrad grafik samt ett nytt sparsystem. Lanseringsdatumet är satt till den 10 juli i år för PC/Windows, Nintendo Switch samt Xbox One.