I och med lanseringen av Windows 10 meddelade Microsoft att operativsystemet skulle bli den sista versionen i familjen. Istället för den tidigare strategin bestående en ny lansering ungefär vart tredje år, skulle Windows 10 istället uppdateras kontinuerligt med såväl små som större uppdateringar med nya funktioner.

Men företaget har bland annat fått kritik från användare angående tidsåtgången för de större uppdateringarna, där specifikt installationen har medfört oanvändbara system i flera timmar. I ett inlägg på Twitter meddelar nu Dona Sarkar, chef för Microsofts Insider-program, att en snabbare uppdateringsprocess är högt prioriterat hos utvecklarna.

Microsoft har sedan tidigare tillämpat vad de kallar för Unified Updating Platform (UUP) från och med Creators Update 2017, i ett försök att snabba upp uppdateringsprocessen. Det gjordes genom att dela upp paketen i mindre delar, vilket medför att endast de filer som faktiskt är nya laddas ner och installeras.

Nästa stora uppdatering av Windows 10 väntas bli Spring Creators Update, som släpps i en stabil version någon gång i mars eller april.