Inledning

Synology är en av de största aktörerna på marknaden för nätverkslagring, och DS218play är ett av företagets senaste tillskott i mellanklassen av kompakta enheter ämnade för hemanvändaren. Fokus för dessa är stilren design, enkel installation och användarvänlig mjukvara.

Moderna NAS-enheter kommer i många prisklasser och med ett brett utbud av funktioner tack vare små och kostnadseffektiva systemkretsar. Samma teknologi som driver dagens smarta telefoner sitter under huven på många billigare NAS-enheter, vilket låter dem köra krävande operativsystem och applikationer med grafiska användargränssnitt.

Trots det stadigt ökande användandet av diverse streamingtjänster finns fortfarande en målgrupp av användare som föredrar att själva ha kontroll över sina mediabibliotek med möjlighet att streama till andra enheter i hemmet. Det är just denna målgrupp Synology siktar in sig på med enheterna under suffixet "play", däribland den modell jag tittar närmare på i det här testet.

57335.jpg

Välkommen till SweClockers testpiloter!

SweClockers testpiloter är recensioner av och för medlemmarna i forumet. Erfarna datorentusiaster får tillfälle att på egen hand testa och dela med sig av erfarenheterna från de senaste produkterna i datorvärlden.

Trevlig läsning – och glöm för all del inte att kommentera!

Läs mer om SweClockers testpiloter