Att strömma video i 4K-upplösning och HDR via en dator har länge varit något av en djungel. Anledningen är att det ställer många krav på både mjukvara och hårdvara, med bland annat en processor ur Intels 7:e processorgeneration eller senare, alternativt ett Nvidia Geforce GTX 1050 eller senare.

I samband med lanseringen av AMD:s Ryzen 5 2400G och Ryzen 3 2200G meddelade företaget att processorerna har stöd för HDCP 2.2, vilket gör det möjligt att strömma video i 4K och HDR med dessa. Det kräver dock även stöd för Microsofts kopieringsskydd Playready 3.0, vilket enligt AMD läggs till i samband med nya drivrutiner under 2018.

Detta innefattar både grafikkort ur Vega- och Polaris-familjen samt de nya processorerna i Raven Ridge-familjen. För de sistnämnda ska en drivrutin släppas under andra kvartalet 2018, medan drivrutinen för grafikkort väntas dröja något längre.

Detta krävs för att en HDMI-kabel ska fungera med 4K UHD

I dagsläget är det endast möjligt att strömma video i 4K och HDR via Netflix med hårdvara från Intel och Nvidia. Förutom detta krävs både en skärmkabel och en skärm med stöd för kopieringsskyddet HDCP 2.2 samt webbläsaren Microsoft Edge, eller Netflix egen Windows 10-applikation.

Källa: Anandtech