Under förra året lanserade AMD sin senaste processorfamilj Ryzen med ett flertal modeller i olika prisklasser. Inom kort är det dags för ytterligare modeller, vilka ingår i familjen Raven Ridge och blir de första med en integrerad grafikdel baserad på Vega.

Tidigare under veckan släppte MSI nya BIOS/UEFI för sina AM4-moderkort, vilka då fick stöd för de kommande processorerna. Nu följs de upp av Asrock och Gigabyte som gör samma sak och ger stöd för Ryzen 3 2200G och Ryzen 5 2400G. Det handlar om moderkort med styrkretsarna X370, B350 och A320 och det rör sig om 18 modeller från Asrock och 8 stycken från Gigabyte.

Samtliga moderkort får stöd för de nya processorerna, men för att kunna utnyttja den integrerade grafikdelen krävs bildanslutning. Detta är något flera modeller saknar, vilket innebär att användare måste komplettera med ett separat grafikkort. De nya uppdateringarna finns tillgängliga att ladda ned nu via Gigabytes respektive Asrocks webbplats. Lanseringen av AMD Raven Ridge är satt till den 12 februari.