I takt med att fler har tillgång till en snabb internetuppkoppling har företag såsom Sony och Nvidia tagit fram tjänster för att spela krävande spel på klen hårdvara, vilket möjliggörs genom att strömma materialet direkt från företagets servrar. Nvidias variant har namnet Geforce Now och lanserades nyligen i en öppen betaversion.

Enligt en rapport från The Information är Google i färd med att utveckla en konkurrerande speltjänst som kan strömma till bolagets mediaspelare Chromecast, alternativt till en dedikerad enhet som ännu inte avtäckts. Projektet har kodnamnet Yeti och kommer i likhet med Playstation Now och Geforce Now vara en prenumerationstjänst där spelet helt drivs av företagets hårdvara.

I dagsläget kan Chromecast spela vissa Android-baserade spel, vilket även gäller mediaspelare såsom Apple TV och Amazons Fire TV. Vilken typ av spel tjänsten kommer erbjuda är ännu okänt, men The Verge spekulerar kring att det sannolikt kan röra sig om mer etablerade titlar, som eventuellt justerats för kompatibilitet med Googles satsning.

Hittills finns ingen information kring lanseringsdatum, pris eller spelutbud för Yeti tillgänglig.