Sammanfattning

Med en nylansering av Intellimouse var mina förhoppningar höga. Även om föregångarna sägs ha blivit smått kultförklarade för sin spelprestanda av en ren slump, väger namnet fortfarande väldigt tungt i spelkretsar.

Någon spelmus blev det tyvärr inte denna gång. Men inget ont som inte också för något gott med sig, och den traditionella formen ger en mycket god ergonomi för den med större händer. Alla knappar har genomgått en förändring till det bättre och utsidan är väldigt robust och det känns som en datormus som kommer hålla i många år framöver.

Laine_MSclassic_D1.jpg
Laine_MSclassic_D2.jpg

För den som letar efter en trotjänare till kontorsarbete i stil med Excelblad och 3D-modellering är det däremot en mycket bra kandidat. Det är förmodligen också precis vad Microsoft siktade på med lanseringen, då det inte finns ett ord om spel någonstans på varken förpackningen eller webbplatsen.

Laine_MSclassic_E4.jpg

Slutligen lämnas jag bara kvar med prislappen, och för en spelmus av rang hade det inte varit några problem, men här gäller det en relativt bra kontormus. Trots att utformningen av skalet gör att den sitter superbt bra i handen, blir det ändå en rejäl summa att betala för ett plastskal utan några egentligen utmärkande drag och musen blir därför svår att rekommendera.

Fördelar

  • Mycket god ergonomi

  • Robusta knappar med taktil feedback

  • Stiligt yttre

Nackdelar

  • Sensorprestanda

  • Prislappen för en kontorsmus

Pris vid publicering: 449 kronor