Microsoft Intellimouse Classic - Intryck och kvalitet

Laine_MSclassic_E4.jpg

Specifikationer

Egenskap

Värde

Sensor

BlueTrack (Pixart PAW3808EK)

Färg

Grå och svart

Material

Plast, gummi

Knappar

5 st

Brytare högerklick

Omron D2FC-F-7N(20M)

Brytare vänsterklick

Omron D2FC-F-7N(20M)

Brytare scrollhjul

Kailh

Brytare sidoknappar

Kailh

Känslighet

400-3 200 DPI

Uppdateringsfrekvens

1 000 Hz

Anslutning

USB, 1,8 m kabel

Dimensioner (B×H×D)

69 × 43 × 132 mm

Vikt (utan kabel)

100 g

Laine_MSclassic_A1.jpg

Classic Intellimouse levereras i en liten kartong av sober formgivning. Där andra tillverkare normalt har allt från regnbågar till drakar finns istället en blandning av sparsamma specifikationer och ingenting alls. Direkt till produkten och inget krimskrams med andra ord, vilket är mycket trevligt att se.

Laine_MSclassic_A2.jpg
Laine_MSclassic_A3.jpg

Kartongen är ledad i bakkant och presenterar musen på ett mycket stilfullt vis. På insidan finner jag utöver musen enbart ett tunt häfte som i kort bara beskriver hur det är mitt ansvar huruvida jag väljer att äta upp produkten.

Laine_MSclassic_B1.jpg
Laine_MSclassic_B2.jpg

Mycket likt Explorer 3.0 går färgerna i ett diskret, grått tema. Utsidan i övrigt är också den väldigt bekant, med allt från vågen på högersidan till upphöjningen på främre sidoknappen på vänster sida. Sidoknapparna i sig är väldigt taktila och har inte några som helst tecken på svampighet. Samma historia är det med scrollhjulet, där scrollklick erbjuder bra feedback utan att vara trög, och varje steg på hjulet är mycket tydligt.

Laine_MSclassic_B4.jpg
Laine_MSclassic_B3.jpg

Microsoft-texten och den röda belysningen är ett minne blott, utan här är det istället en simpel logotyp som skapar lite kontrast mot den mattgråa plastkroppen. Bygget är väldigt solitt trots den karaktäristiska låga vikten, och designen är fräsch och modern trots att mycket av den har gått i arv sedan gammalt.

Laine_MSclassic_E3.jpg

Längst ned i bakkant på musens skal sitter en klarvit lysdiod som aktiveras när sensorn känner av underlaget, och dimmas ned vid lyft. I mitten av undersidan syns ett starkt blått sken från den optiska Bluetrack-sensorn.

Laine_MSclassic_F3.jpg

Sidoknapparna består av vita brytare från Kailh.

Laine_MSclassic_F1.jpg

Sensorn kommer från Pixart och är märkt PAW3808EK.

Laine_MSclassic_F2.jpg

Höger- och vänsterklick består av brytare från Omron, scrollklick är en svart Kailh.

Det första jag möts av vid demontering av musen är sensorn märkt PAW3808EK, och på Pixarts webbplats finns det för närvarande ingen information i form av matchande datablad. Brytarna från Kailh saknar något direkt identifierande tryck, men däremot är höger- och vänsterklick tydligt märkta Omron D2FC-F-7N(20M), en brytare som kräver 75 gram tryck för att aktiveras.