Inledning

Viewsonic XG2703-GS är en premiumskärm med hög frekvens, låg latens och spelinriktade funktioner likt adaptiv synkronisering och eftersläpsreducering. Detta samtidigt som skärmen också ger oss allroundegenskaperna som fungerar för ett skrivbord och färgåtergivning i avsevärt högre utsträckning än vad en renodlad spelskärm erbjuder.

viewsonic_xg2703-GS_koksord.jpg

Rent konkret är det en IPS-baserad modell med 2 560 × 1 440 pixlar, Nvidia G-Sync och kapacitet till 165 Hz uppdateringsfrekvens. Detta är en ofta omtalad kategori av skärmar och vi har en särskilt artikel knuten till dessa skärmar.

► Läs SweClockers "Guide till premiumskärmen" för mer djuplodad information om den här typen av skärmar och de frågeställningar de leder till.

Här kommer vi därför hålla oss kortare då mycket som kan sägas om skärmen redan har sagts. Istället fokuserar vi mer på hur XG2703-GS skiljer sig från andra snarlika skärmar. Dit hör testade modeller som:

Det vill säga alla tre har paneler med 2 560 × 1 440 pixlar och Nvidia G-Sync med snarlika specifikationer och egenskaper. Paneltillverkare är AU Optronics och tekniken formellt AHVA, alltså ett av flera patent som ryms under "IPS"-paraplyet.

Med det sagt kan vad som på pappret är i princip identisk paneler fortfarande ge väldigt olika produktegenskaper. Men vi vet också att skillnaderna minskar rejält när Nvidia är inblandad med sin G-Sync-modul.

Mycket av det som testas, jämförs och hänvisas i artikeln står också förklarat i detalj i SweClockers guide till Bildskärmar.