Inledning

Jag har fått privilegiet att testa en helt ny modell i AOC:s lite mer prisvärda sortiment av gaminginriktade skärmar. Till skillnad från den mer påkostade Agon-serien erbjuder G-serien en ännu sobrare och enklare look och mer blygsamma specifikationer än dess mer kostsamma syskon.

I grova drag är det jag har haft framför nyllet i ett antal dagar en 24,5-tums AMD Freesync-kapabel Full HD-skärm som klarar av upp till 144 Hz. I skrivande stund så är denna modellen alldeles nyinkommen hos de flesta återförsäljare.

Vad som kan vara bra att ha i åtanke innan ni klickar er vidare på min lilla ljusskimrande resa är att jag är något svält på läcker testutrustning. Exempelvis har jag inte en kameraskena för att på ett vetenskapligt sätt kunna mäta eftersläp. Jag äger inte heller en hårdvarukalibrator som Spyder5 eller något från X-rite.

Alltså kan jag inte rent akademiskt ge er några bra insikter i färgåtergivning, ljusstyrka med mera. Å andra sidan så anser jag detta vara sekundärt och till och med tertiärt när man köper en bildskärm i denna prisklassen. Vad man mest troligtvis är ute efter är att den ska vara bra att spela på och passa bra in med din övriga setup.

Redan här skulle jag vilja slå ett slag för Thomas artikel där han i detalj går igenom olika termer och egenskaper som är typiska och viktiga att ha koll på när man utvärderar en datorskärm.

DH_Meetup-25.jpg

Välkommen till SweClockers testpiloter!

SweClockers testpiloter är recensioner av och för medlemmarna i forumet. Erfarna datorentusiaster får tillfälle att på egen hand testa och dela med sig av erfarenheterna från de senaste produkterna i datorvärlden.

Syftet med denna typ av recension är inte att kontrollera varje specifikation, presentera mängder av testresultat och lämna detaljerade omdömen. Här får alla istället ta del av personliga reflektioner från tvättäkta entusiaster, alla med många års erfarenhet av högoktaniga datorkomponenter i bagaget.

Trevlig läsning – och glöm för all del inte att kommentera!

Om SweClockers testpiloter

Denna produktrecension arrangeras på uppdrag av AOC. Uppdragsgivaren har inget inflytande över artikelns innehåll.