Kinesiska Deepcool har en gedigen bakgrund som tillverkare av processorkylare, men har på senare år även lanserat produkter såsom chassin och nätaggregat. I slutet av 2017 släppte företaget den gedigna datorlådan Quadstellar, där fyra kammare för komponenter installerats i en fyrklöverformation.

Nu lanserar bolaget chassit New Ark 90, som enligt rådande trend utgörs av stora delar härdat glas ackompanjerat av RGB-belysning. Produktens paradnummer är dock den medföljande slutna vattenkylaren Captain, där radiatorn på 280 mm har sällskap av ett frontmonterat rör som agerar flödesindikator.

Datorlådan mäter in på 530 × 232 × 546 mm och har plats för moderkort med formfaktor E-ATX och en storlek på maximalt 305 × 276 mm. På toppen, vänster sida och framtill har chassit bestyckats med paneler i härdat glas, varpå företaget skapat ventilationsöppningar i höger sidopanel där tre av de fyra medföljande 140 mm-fläktarna förmonterats. Nämnvärt är att upp till tre 120 mm-fläktar kan monteras både i taket och framtill.

New Ark 90 har stöd för vertikal installation av ett grafikkort med en maximal längd på 400 mm, medan kort installerade horisontellt kan vara maximalt 310 mm. Processorkylare kan vara upp till 186 mm höga. Den frontmonterade och löstagbara lagringsburen rymmer tre 3,5-tumsenheter alternativt lika många 2,5-tumsenheter. Bakom moderkortsplåten och på nätdelens täckplåt finns det plats för ytterligare tre 2,5-tumsenheter.

De lättåtkomliga anslutningarna utgörs av in- och utgångar för ljud samt två USB 3.0-anslutningar. Bredvid dessa finns knappar för att styra den inbyggda belysningen. Chassit blir tillgängligt i februari och får en prislapp på 300 USD, vilket motsvarar omkring 2 950 kronor inklusive moms.