Inledning

Historia, akronymer och tekniska genomgångar i all ära – i slutänden är det minst lika viktigt att faktiskt kunna välja rätt moderkort till ett nytt bygge. Första delen av den här moderkortsguiden går igenom ett antal relevanta facktermer och tjänar som en bakgrund för den här mer praktiskt inriktade köpdelen.

Guide till moderkort

Denna guide är den andra i en serie om två delar:

  1. Teknikgenomgång: Vad är ett moderkort? Vad betyder alla termer och förkortningar? Vad finns det för olika typer och vad skiljer dem åt?

  2. Köpråd: Vilket moderkort ska jag köpa? Vilka egenskaper är viktiga?

Lista över moderkort som syns i guiden

Modell

Sockel

Styrkrets

Pris

Asus ROG Strix Z370‑I Gaming

LGA 1151-2

Intel Z370

Asus ROG Strix Z370‑G Gaming

LGA 1151-2

Intel Z370

Asus ROG Strix Z370‑F Gaming

LGA 1151-2

Intel Z370

Asus ROG Strix X299‑E Gaming

LGA 2066

Intel X299

Asus ROG Strix X370‑F Gaming

AM4

AMD X370

Guide – inte ett produkttest

Notera att detta inte är ett test av en specifik produkt. Alla produkter som används i artikelserien har tillhandahållits av Asus, men är främst tänkta som illustration av vilken typ av kapacitet och funktionalitet som kan förväntas vid en viss prispunkt.

DH_Meetup-28.jpg

Denna guide skapas i samarbete med ASUS Nordic

ASUS-logo-ISOI_2line_Black_trans.png

Många medlemmar sitter inne på massvis av kunskap. I SweClockers testpiloter får erfarna entusiaster tillfälle att på egen hand testa nya produkter. Nu utökas konceptet med nya inslag – teknikgenomgångar och guider!

Testpiloternas guider skapas tillsammans med en eller flera samarbetspartner, såsom butiker och tillverkare. Dessa finansierar innehållet, bistår med produkter och tillhandahåller dessutom förstahandsinformation om den senaste tekniken.

Trevlig läsning – och glöm för all del inte att kommentera!

Om SweClockers testpiloter