En av jokrarna under Computex 2017 var Silverstone med chassit RVZ04, där de med en krympt formfaktor för moderkort och Geforce GTX 1070 av MXM-typ lyckats få ned yttermåtten rejält – väl under dagens spelkonsoler från Sony och Microsoft. Under CES 2018 framgår dock att bolagets koncept går i graven.

Enligt Silverstones representant var Intels division Small Form Factor Group på tåget, men stötte på patrull hos Nvidia som inte ville sälja grafikkort enligt den mobila formfaktorn MXM löst. Detta inte ens efter önskemål från Intels division som såg potential i konceptet.

Något annat som satte käppar i hjulen var dålig uppslutning bland tillverkare av moderkort. Asrock var först med att ta fram Micro STX (127 × 178 mm), men enligt Silverstone var bland annat Gigabyte inte intresserade att anamma en standard som tagits fram av en av sina största konkurrenter.

► Läs alla artiklar från #ces-2018

Åtminstone för tillfället läggs således Silverstones chassin med kombinationen Micro STX-moderkort och MXM-grafikkort på hyllan. Istället siktar bolaget i dagsläget på att ta fram andra kompakta chassin som drar nytta av Intels nyligen lanserade processor Kaby Lake-G med integrerad AMD Vega-grafik.