När det kommer till mobiloperatörer är idag Telia den största sett till antal kunder i Sverige. Därefter kommer Tele2, som på senare år växt sig allt större och har sedan en tid tillbaka breddat sin verksamhet till att även inkludera mobilt bredband och andra tjänster.

Företaget har dock ännu inte slagit sig in på marknaden för fast bredband, något som nu ändras då de förvärvar tv- och bredbandsoperatören Comhem för cirka 26,5 miljarder kronor. Detta innebär att Comhem slås samman med mobiloperatören och bolaget kallas än så länge för Nya Tele2.

Detta innebär att det nya bolaget får totalt 3,9 miljoner mobilkunder, 0,8 miljoner bredbandskunder samt 1,1 miljoner digital-TV-kunder i Sverige. Företaget blir en stor konkurrent till Telia på samtliga områden, då de blir näst störst på mobil och bredband samt störst inom digital-TV.

Enligt Tele2:s nuvarande VD Allison Kirkby krävs enbart godkännande från EU-kommissionen för att fusionen av de två bolagen ska gå igenom. Hon berättar att det enda hindret hon ser i dagsläget är att Kinnevik blir en för dominerande aktör på TV-marknaden, då de är största ägare i Tele2 och Comhem samt äger 20 procent av mediabolaget MTG.