CES-mässan har historiskt sett varit arena för de olika tv-tillverkarnas nylanseringar, och detta gäller även för 2018. För den koreanska giganten LG är det återigen paneltekniken OLED som står i fokus, där företaget under året kommer att rulla ut sin färska 8-serie i ett flertal storlekar och utföranden.

LG:s senaste OLED-modeller baseras kring samma 4K-upplösta skärmpanel som föregående års serie, och krutet har istället lagts på den helt nya bildprocessorn Alpha 9. Denna processor har enligt företaget förbättrats markant ställt mot den i 7-serien, och ska motverka både brus och posterisering på ett effektivt vis, där särskilt kraftigt komprimerat videomaterial ska hanteras betydligt bättre än tidigare.

Med Alpha 9 har nu även LG möjlighet att spela upp material i bildfrekvenser upp till 120 FPS i 4K UHD med HDR aktiverat, något som sägs vara särskilt intressant för framtida sportsändningar. Nämnvärt är att detta endast gäller för videomaterial som spelas upp genom modellernas integrerade strömningstjänster, då 8-serien endast är bestyckad med HDMI-version 2.0 vilken inte har tillräcklig bandbredd för hög bildfrekvens i 4K UHD.

Ovanpå detta uppgraderas modellernas smart-tv-gränssnitt till WebOS 4.0, vilket lägger till stöd för röstassistenter som Google Assistant och Amazon Alexa. Genom en mikrofon som integrerats i fjärrkontrollen finns det möjlighet att ge röstkommandon för att kontrollera olika TB-funktioner eller styra andra enheter som är uppkopplade användarens smarta hem.

LG:s nya 8-serie kommer i fyra olika utföranden till Sverige, där flaggskeppet W8 följer samma koncept som föregående års W7, med en ultratunn panel som monteras på väggen med hjälp av magneter medan all elektronik förpassats till en medföljande soundbar. Därefter syns E8, vilken är en del av LG:s Signature-serie. Årets upplaga av denna har fått ett mer avskalat utseende med soundbar-delen mer infälld i själva panelen.

Integsmodellen B8 särskiljs detta år från de andra modellerna, då den bestyckas med en svagare bildprocessor – Alpha 7. Denna ackompanjeras av ytterligare en något billlgare modell, B8S, vilken har ett nedskalat ljudsystem.

► Läs alla artiklar från #CES-2018

De nya OLED-modellerna från LG väntas landa i handeln i april, bortsett för B8-modellerna som dyker upp framåt sommaren. Prisnivåerna är i dagsläget inte helt spikade.