Tidigare under månaden publicerade tillverkaren HTC ett inlägg på Twitter som antydde att en ny version av företagets VR-headset Vive var på väg. En av de stora nyheterna väntades vara högre upplösning och nu har den nya modellen avtäckts officiellt.

Denna heter Vive Pro och liknar nuvarande Vive i många avseenden, men kommer med en rad förbättringar. Bland annat ökas upplösningen på de dubbla OLED-panelerna från 2 160 × 1 200 till 2 880 × 1 600, vilket resulterar i en pixeltäthet på 615 PPI.

Förutom högre upplösning har headsetet även fått ett uppdaterat utseende, med en justerbar huvudrem, ny färg samt inbyggda hörlurar. Headsetet bestyckas också med dubbla mikrofoner samt dubbla kameror i framkant, vilka kan användas av utvecklare för olika ändamål. Vive Pro är kompatibel med både Steam VR 1.0 och 2.0 och kan användas tillsammans med upp till fyra basstationer.

Förutom Vive Pro lanserar HTC även Vive Wireless Adapter, vilket är ett tillbehör för att kunna använda headsetet trådlöst. Detta är kompatibelt med både Vive och Vive Pro och använder Intels WiGig-teknik. För kommunikation används 60 GHz-bandet, vilket ska innebära lägre latenser och överlag bättre prestanda.

► Läs alla artiklar från #CES-2018

HTC meddelar att nuvarande Vive kommer fortsätta säljas under hela 2018 och att Vive Pro blir tillgänglig inom kort, till ett ännu okänt pris. Vive Wireless Adapter släpps under årets tredje kvartal och i dagsläget saknas prisuppgifter även för den.