När AMD talar om framtiden handlar mycket om processorer och mindre om grafik. Produktplanerna är dock lika aggressiva och i samband med CES 2018 berättar bolaget åter om visionen fram till år 2020, där arkitekturen Vega har inget mindre än två efterträdare.

Det första av nästkommande steg är dock Vega, som tar klivet från 14 nanometer ned till 7 nanometer. Fokus här blir inte konsumenter utan den professionella marknaden, där AMD ringar in maskininlärning, den växande marknaden för självkörande bilar och HPC-applikationer som fokusområden.

Arkitekturen Vega blir först ut på 7 nanometer från AMD och under år 2019 följs den upp av Navi, som blir en helt ny arkitektur. Exakt vad som blir nytt här framgår inte, utan endast tidigare information om "nästa generations minnesteknik" och rykten om anpassningar för artificiell intelligens finns att tillgå.

Ännu mindre är känt om generationen som följer. Denna saknar kodnamn och kallas just "Next-Gen". Likt AMD:s processorarkitektur Zen 3 tar denna klivet över till andra generationens 7 nanometer (7nm+).

► Läs alla artiklar från #ces-2018