Den kinesiska tillverkaren Deepcool har producerat processorkylare i över 20 år, och expanderade senare verksamheten för att även täcka in såväl vattenkylning som nätaggregat och chassin. 2015 avslöjades det något uppseendeväckande chassit Deepcool Tristellar, som bjöd på säregen design baserad på tre kammare.

Under CES 2017 avslöjades uppföljaren Quadstellar, där fyra kammare och diverse nyheter stod på menyn. Chassit var tänkt att släppas under första kvartalet i år, men försenades sedermera. Nu har det dock blivit dags för skarp lansering av modellen.

Klöverformationen innehåller numera fyra aluminiumbeklädda kammare, där huvudattraktionen är att två av dessa sammanfogas på diagonalen, vilket utökar moderkortsstödet markant från Mini ITX till E-ATX.

Grafikkorten huserar i den övre kammaren, där upp till tre grafikkort kan monteras. Detta medan den nedre hyser upp till åtta 3,5-tumsenheter och två 2,5-tum samt nätaggregatet. Tillkommer gör ytterligare tre platser för 2,5-tumsenheter i övriga delar av chassit.

Utöver den iögonfallande utformningen på chassit gäller dessutom härdat glas i fronten, där luftintaget för fläktar även återfinns. För kylning medföljer totalt fem fläktar, varav fyra av dessa monterats i respektive kammares front.

Bolaget har inte glömt sin bakgrund inom vattenkylning, och inkluderar stöd för en 360 mm-radiator samt en 240 mm-radiator. Nämnvärt är att processorkylare inte får överstiga 110 mm i höjd.

Sett till storlek mäter chassit in på 538 × 483 × 493 mm och väger 17,8 Kg. Fronten pryds även av RGB-belysning, som kan kontrolleras med hjälp av en mobilapplikation.

Chassit utrustas därutöver med en integrerad temperaturavläsare, som vid hög värmeutveckling öppnar upp frontpanelerna för ökat luftflöde. Slutligen finns även en IO-panel, som bestyckas med två USB 3.0 samt analoga anslutningar för ljud och mikrofon.

Deepcool Quadstellar väntas nå butiker globalt under januari 2018, till ett rekommenderat pris om 399 euro, motsvarande cirka 3 900 kronor.