Sedan Netflix lanserades år 2007 har tjänsten uppdaterats kontinuerligt med diverse förbättringar och ny funktionalitet. En av dessa är stöd för 4K-upplösning, vilket blivit allt mer utbrett hos användare då detta anammats av både dator- och TV-marknaden.

Ett av de senaste tilläggen till Netflix är stöd för bildtekniken High Dynamic Range, eller HDR. Detta har hittills varit begränsat till TV-apparater, men via sin blogg meddelar företaget nu att de även lägger till det för datorer med Windows 10.

För att utnyttja HDR på PC/Windows krävs dels en datorskärm med stöd för HDR10, en processor ur Intels 7:e processorgeneration eller senare samt ett Nvidia Geforce GTX 1050 eller senare, alternativt Intels integrerade grafikdel. Nämnvärt är att varken AMD Ryzen eller Radeon RX Vega stöds i dagsläget

Förutom detta finns även krav på mjukvara, där Microsofts webbläsare Edge eller Netflix egen Windows 10-applikation måste användas för att kunna se på TV-serier och filmer i HDR. Vad detta beror på är i dagsläget okänt, men det tros vara relaterat till kopieringsskydd (DRM) som används av de två programmen.