Elektronikjätten Samsung är en välkänd aktör när det kommer till mobiltelefoner och konkurrerar i toppskiktet sedan flera år tillbaka. Under 2017 har företaget släppt ett antal mobiltelefoner i olika prisklasser, där Galaxy S8 och storebror Galaxy S8+ ihop med Galaxy Note 8 utgör årets flaggskeppsprodukter.

Enligt en artikel från Bloomberg ämnar Samsung sjösätta uppföljarna Galaxy S9 och Galaxy S9+ i slutet av februari 2018, vilket kan jämföras med årets upplaga som lanserades i slutet av mars. En bakomliggande orsak till den planerade tidpunkten uppges vara att möta konkurrenten Apples högpresterande Iphone X så tidigt som möjligt.

Den anonyma källan Bloomberg talat med uppger att de nya telefonerna når marknaden i början av mars. Vidare berättar källan att Galaxy S9 och Galaxy S9+ kommer vara snarlika de nuvarande motsvarigheterna men bestyckade med uppdaterad kamerahårdvara.

Slutligen tydliggörs att något datum inte är satt i sten och därmed kan tidpunkten ändras. Samsung har valt att inte kommentera uppgifterna.