Sedan lanseringen av Switch i mars har Nintendo kontinuerligt rapporterat om stora framgångar för spelkonsolen. Fram till september hade denna sålts i 7,8 miljoner exemplar och statistik visar att den säljer bättre än både Sonys Playstation 4 och Microsofts Xbox One och var den bäst säljande spelkonsolen i USA under större delen av årets månader.

Nu meddelar Nintendo att försäljningen uppgått till 10 miljoner exemplar. I en intervju med Variety berättar Nintendo of America-chefen Reggie Fils-Aimé att framgångarna delvis beror på spelkonsolens formfaktor och det faktum att det går att spela på den i både stationärt och bärbart läge oavsett var användaren befinner sig.

Han berättar också att spelen varit en viktig del, där företaget under det gångna året lanserat bland annat Super Mario Odyssey, Legend of Zelda: Breath of the Wild och Mario Kart 8 Deluxe. Dessa tre speltitlar ägs även av mer än hälften av alla som köpt Switch.

Just spelen är något Fils-Aimé tidigare nämnt, där han menat att en stadig ström av nya lanseringar är kritiskt för att en spelkonsol ska lyckas. Företaget har också lärt sig av misstagen med Wii U och applicerat lärdomarna på Switch, vilket även det uppges ha hjälpt när det kommer till de goda försäljningssiffrorna.