Sedan svenska Spotify lanserades 2008 har strömningstjänsten vuxit rejält och är idag den största i sitt slag, med drygt 140 miljoner användare. Sett till antalet användare är tjänstens närmaste konkurrent musiktjänsten Apple Music, medan tredjeplatsen hålls av årsgamla Amazon Music Unlimited.

Nu meddelar Amazon att företagets musiktjänst kommer expanderas till 28 nya länder, däribland Sverige. Music Unlimited bjuder på ett gediget musikgalleri bestående av 40 miljoner låtar i blandade genrer. På tjänstens webbplats läggs stort fokus på integreringen med Amazons röststyrda assistent Alexa, som möjliggör styrning av musiken genom röstkommandon.

I uttalandet avslöjar även bolaget att de smarta högtalarna Echo kommer börja fraktas till dessa 28 länder, vilket bekräftas i och med att Amazons tyska webbutik listar fraktmöjlighet till Sverige för Echo, Echo Dot samt Echo Plus. Den tillhörande applikationen har även dykt upp i de svenska appbutikerna. Några planer på röststyrning genom respektive lands modersmål har inte tillkännagivits, vilket innebär att detta främst görs på engelska.

Tjänsten finns tillgänglig genom webbplatsen, där den erbjuds i tre utföranden. Den billigaste varianten kostar motsvarande 40 kronor i månaden och fungerar för Amazons smarta högtalare. För motsvarande 150 kronor i månaden fås familjeutförandet med upp till sex användare. Mellanvarianten kostar motsvarande 100 kronor och gäller en användare.

Även internationella versioner av högtalarna i familjen Amazon Echo kan beställas genom företagets tyska webbplats. Prislapparna landar på motsvarande cirka 625 kronor för Echo Dot, 1 050 kronor för Echo (andra generationen) samt 1 600 kronor inklusive moms för för flaggskeppet Echo Plus.

Diskutera smarta hemmet i SweClockers forumdel