I slutet av november fick SweClockers testlabb besök av det ultrakompakta chassit Ghost S1, framtaget av det svenska företaget Louqe. Under arbetsprocessen har de figurerat i SweClockers forum, där användarna fått komma med feedback och följa med i utvecklingen.

Efter att ha ställt in en tidigare finansieringskampanj vände sig företaget i början av december återigen till Kickstarter, där de satte ett mål på 2 miljoner kronor. Med 22 dagar kvar på kampanjen har de nu överstigit målet och totalt har närmare 1 000 personer visat intresse för chassit.

Chassit är av ultrakompakt format, med en lådvolym på endast 8,2 liter och plats för ett fullskaligt spelsystem. Utsidan är till större del tillverkad i aluminium och på insidan finns bland annat plats för SFX-nätaggregat och moderkort i formfaktorn Mini ITX.

Louqe Ghost S1 på Kickstarter

Företaget har sedan tidigare meddelat att de även ska sälja chassit efter kampanjens slut, där priset i butik väntas bli 1 990 kronor inklusive moms. Detta innefattar dock inte de påbyggnadsmoduler som ger stöd för bland annat vattenkylning, då de säljs separat.