Kretstillverkaren Qualcomm är idag den överlägset största på marknaden när det kommer till systemkretsar för smarta telefoner. Bolaget erbjuder en rad olika modeller som används i allt från billiga budgettelefoner till flaggskepp såsom Galaxy S8 och Pixel 2, vilka båda använder Snapdragon 835 från Qualcomm.

Under Snapdragon Tech Summit tillkännager nu Qualcomm uppföljaren till Snapdragon 835, nämligen Snapdragon 845. Än är väldigt lite känt om den nya systemkretsen, men företaget meddelar att den tillverkas av Samsung och mycket talar för att den baseras på andra generationens 10-nanometersteknik.

Enligt Qualcomm själva ligger fokus för den nya kretsen på AI, VR/AR och förbättrad batteritid. Förutom detta väntas en av de stora nyheterna vara att Snapdragon 845 kommer med företagets integrerade LTE-modem X20, vilket möjliggör teoretiska hastigheter på 1,2 Gbps över nätverk som stödjer detta.

Företaget ska berätta mer om systemkretsen senare under veckan och än så länge är det endast Xiaomi som meddelat att de arbetar på en ny flaggskeppsmodell med denna. Den väntas dock användas i flertalet telefoner som lanseras under 2018.