I våras vände sig den svenska nykomlingen Louqe till Kickstarter för att finansiera sitt första chassiprojekt Ghost S1 – en ultrakompakt modell med plats för högpresterande komponenter. Kampanjen gick dock sämre än väntat, vilket fick företaget att dra tillbaka den då de utsatta finansieringsmålen inte skulle uppnås.

Nu, ett halvår senare, har Louqe hunnit finpolerat konceptet ytterligare, samtidigt som feedback om möjliga förbättringar har samlats in från entusiaster världen över – däribland från SweClockers läsare i en mycket aktiv tråd i forumet. Med en nära färdig produkt som närmar sig massproduktion har det därför blivit dags för företaget att återvända till Kickstarter i ett nytt försök att finansiera projektet.

Ghost S1 utmärker sig med ett ultrakompakt utförande, som trots sin lådvolym på endast 8,2 liter kan rymma ett fullfjädrat spelsystem. Under skalet finns det plats för moderkort i formfaktorn Mini ITX, SFX-nätaggregat samt grafikkort med längder upp till 305 mm. Därtill bjuds det på ett omfattande expansionssystem med påbyggnadsmoduler som ger stöd för bland annat vattenkylning och fler fläktar.

Ett förproduktionsexemplar av chassit var på besök i SweClockers testlabb under förra veckan och prisades bland annat för sin höga byggkvalitet och passform, där stora delar av utsidan är tillverkad i tjock utfräst aluminium. Därtill var modellen ytterst lättarbetad samtidigt som rätt kompromisser gjorts sett till expansionsmöjligheter och ventilation kontra kompakta yttermått.

Louqe Ghost S1 på Kickstarter

Kickstarter-kampanjen för Louqe Ghost S1 är nu igång och har ett finansieringsmål på 2 000 000 kronor. Vid en lyckad finansiering ska företaget kunna sälja chassit i butik för 1 990 kronor inklusive moms.