Tidigare under året lanserade Apple sitt senaste operativsystem Mac OS High Sierra, vilket var uppföljaren till 2016 års Mac OS Sierra. Detta var i sin tur första gången Apple gick över till ett nytt namnschema för sina operativsystem på ett antal år, där de tidigare hetat Mac OS X samt OS X.

Via Twitter-användaren "lemiorhan" dyker det nu upp information om ett allvarligt säkerhetshål i Mac OS High Sierra, vilket gör det möjligt för vem som helst med tillgång till enheten att logga in utan lösenord. Detta kan göras genom att logga in som användaren "root", vilket också ger administratörsrättigheter på datorn.

Detta ger bland annat tillgång till filer på enheten, samt gör det möjligt att ändra och återställa lösenord och byta mejladress kopplat till Apple-kontot på datorn. Apple själva har bekräftat att de känner till säkerhetshålet och att de arbetar på en uppdatering som ska åtgärda detta.

Under tiden har dock Apple publicerat en artikel på sin support-sida, där de beskriver hur användare går till väga för att avaktivera samt ändrar lösenord för "root"-kontot.

Uppdatering: Apple har nu släppt en uppdatering som täpper till säkerhetshålet.