Battle Royale-inspirerade titlar är fortsatt framgångsrika, där den främsta succésagan Playerunkown's Battlegrounds sedan månader tillbaka varit det mest spelade spelet på Steam. Inte minst i Kina är speltiteln populär, där landet beräknas stå för 40 procent av de sålda exemplaren.

Nu visar färsk statistik att Playerunknown's Battlegrounds passerat 22 miljoner sålda exemplar, där en miljon av dessa var under den senaste veckan. Vidare visar officiella siffror från Steam att speltiteln nu bara är ett stenkast ifrån tre miljoner samtidiga spelare, där toppnoteringen är 2 941 014 stycken.

Trots att Kina inte står för majoriteten av de sålda exemplaren, så är kinesiska spelare de mest aktiva i spelet. De senaste två veckorna uppges 50 procent av de aktiva spelarna ha loggat in på klienter från Kina, något som även inneburit att Windows 7 seglat upp som det vanligaste operativsystemet på Steam.

Playerunkown's Battlegrounds lanseras någon gång under december månad, efter att titeln varit på Steam Early Access sedan i mars. Fokus just nu ligger enligt utvecklaren på att stabilisera speltiteln och åtgärda buggar, för en så smärtfri lansering som möjligt.