I mitten av augusti lanserade AMD Radeon RX Vega 64 och nedskalade RX Vega 56, två grafikkort utformade för att ta strid med Nvidias högpresterande produkter. Sedan säljstarten har endast AMD:s referensmodeller funnits att tillgå, men under de senaste veckorna har flera partnertillverkare visat egna varianter.

Nu rapporterar Videocardz att tillverkaren XFX avtäcker skräddarsydda tappningar av de två korten baserade på arkitekturen Vega. Namnen är Radeon RX Vega 64 och RX Vega 56, efterföljt av Double Edition. De båda korten har en gemensam design, som överensstämmer med bilderna som tidigare hittat ut på webben.

I jämförelse med referensutförandet är kretskortet kortare, därmed återfinns strömmatningen i mitten av grafikkortet och består av två 8-pinskontakter. Den relativt stora aluminiumkylaren sällskapas av två röda fläktar, som kontrasterar övriga detaljer i svart.

De frekvenshöjningar som vanligtvis följer partnermodeller uteblir helt. Således bjuder RX Vega 64 på en grundfrekvens om 1 247 MHz, medan lillebror RX Vega 56 erbjuder 1 156 MHz. Likt referensmodellen utgörs bildutgångarna av tre Displayport 1.3 och en HDMI 2.0.

XFX har ännu inte berättat om vare sig tillgänglighet eller prissättning för Radeon RX Vega Double Edition