Inledning

Den andra delen av SweClockers guide inför TV-reorna tittar på produkter från de stora och viktiga tillverkarna. Här går vi också igenom det omvända perspektivet med vilka produkter som fungerar för olika krav, likt låga latenser i spelläget och suverän bildkvalitet i både SDR och HDR.

Samsung-LG-Curved-LCD-OLED-TV-3.jpg

Den första delen tittar på tekniken för OLED och LCD med IPS och VA-paneler samt de mer allmänna frågeställningarna. Se gärna videoklippet för en uppdatering kring just tekniken men också de vanligaste "...vilken TV är bäst?"-frågorna.

En webbplats för att kolla upp mer exakt vilken panel som sitter i en viss modell är Displayspecifications, som har mycket information samlad om så gott som alla modeller. Det är dock inte helt klart var uppgifterna kommer ifrån. Det som står i en specifikation behöver heller inte nödvändigtvis stämma överens med verkligheten eller hur apparaten fungerar i praktiken.

Värt att tänka på är att VA- och IPS-teknik mer eller mindre är samlingsnamn för olika patent och tillverkningslösningar med snarlika egenskaper. VA-teknik kan beroende på vems som tillverkar panelen kallas för allt från VA till MVA, SVA, PVA och liknande. Det är i grunden samma egenskaper hos dessa.

Index för videon

I artikeln är modellnamn för 2016-modeller kursiverade.