Det är sedan tidigare känt att den japanska teknikjätten Toshiba dras med ekonomiska problem, något som lett till att de efter mycket om och men sålt av sin minnesverksamhet för motsvarande 144 miljarder kronor.

Nu rapporterar Nikkei Asian Review (betalvägg) att Toshiba planerar att göra sig av med ytterligare avdelningar på företaget och denna gång handlar det om datorverksamheten. Bland de intresserade köparna nämns främst Asus, då de vill utöka sin närvaro bland företag. Förutom dem har även Lenovo visat intresse för verksamheten.

Precis som vid försäljningen av minnestillverkningen är anledningen att Toshiba vill ta igen för de stora förluster de gjort i samband med nedskrivningar hos kärnreaktorverksamheten. Detta tillsammans med att intäkterna från försäljning av bärbara och stationära datorer successivt minskat.

Detta är blir den tredje affären på kort tid, då de tidigare under månaden meddelade att TV-verksamheten kommer säljas till kinesiska Hisense Electric. Toshiba själva har dock dementerat uppgifterna, så om försäljningen till Asus blir av är i dagsläget oklart.