Spelutgivaren Electronic Arts har under den senaste månaden fått utstå mycket kritik från spelare. Anledningen är Star Wars: Battlefront II, som utvecklas av svenska Dice, som har en betalningsmodell där mycket i spelet går att låsa upp genom att köpa lootlådor. Utvecklaren har sedan tidigare svarat på kritiken och gjort ändringar utifrån denna.

Tidigare under veckan höll Dice en frågesession på forumet Reddit, även kallad AMA eller Ask Me Anything, där de svarade på användarnas frågor. Som svar på en fråga om den högljudda kritiken svarar spelets producent John Wasilczyk att de är väl medvetna om denna och har tagit till sig av spelarnas åsikter.

We're going to continue adjusting the crate systems, content, and progression mechanics to hit a point that gives players a great, balanced experience at all skill levels. We're working on expanding the number of ways that players can progress, putting more control in their hands and providing more options and choice in the way people play. There's not much in the game that we wouldn't revisit to improve the game for as many players as possible.

Enligt Wasilczyk är det väldigt få aspekter av spelet de inte är beredda att ändra för att kunna erbjuda en bättre spelupplevelse. Avslutningsvis berättar de att de tycker att det är tråkigt att diskussioner om spelet överskuggats av alla problem, men att de är fast beslutna om att åtgärda dem.