Tidigare under månaden rapporterades det att kretstillverkaren Broadcom övervägde att köpa Qualcomm, något som senare bekräftades då de lade ett bud på motsvarande 1 biljon kronor. Anledningen till försäljningen av verksamheten är att Qualcomm på senare tid dragits med ekonomiska problem, dels på grund av rättsliga strider med bland annat Apple.

Det talades då om att Qualcom planerade att avvisa budet då de ansåg att det var för lågt. Nu rapporterar bland annat Bloomberg att detta stämmer, då Qualcomm officiellt tackat nej till köpet och även uppmanat sina aktieägare att göra detsamma.

Enligt Qualcomm försöker Broadcom endast utnyttja den situation företaget är i och därmed undervärderar dem, med ett pris på 70 USD per aktie och en total budsumma på motsvarande 1 biljon kronor. Qualcomm menar att budgivaren inte räknat in alla aspekter, såsom den granskning en sådan affär skulle behöva genomgå från myndigheter.

Om affären går igenom skulle det innebära att Broadcom blir världens tredje största kretstillverkare, efter Intel och Samsung. Bolaget tillverkar idag främst kretsar som används i mobiltelefoner för att kommunicera via bredband och återfinns i större delen av de enheter som finns på marknaden.