Den franska spelutvecklaren Ubisoft har över 30 års av erfarenhet i branschen och ett flertal stora speltitlar i bagaget. Företagets senaste bidrag till den anrika Assassin's Creed-serien lanserades nyligen och heter Assassin's Creed: Origins, en titel som väckt diskussion efter låga prestandasiffror.

Nu rapporterar bland annat Gamasutra att den första halvårsrapporten för Ubisofts senaste räkenskapsår presenterats, där extramaterial står för den största delen av intäkterna från digital försäljning.

Digitala tillbehör, såsom expansioner och prenumerationer, har sålts för motsvarande 1,7 miljarder kronor och utgör således 51 procent av företagets intäkter från digital försäljning under andra kvartalet. Detta innebär att Ubisofts intäkter från extramaterial är högre än de för nedladdningsbara spel, något som tidigare inte hänt.

Försäljningen av digitala produkter genererade motsvarande 3,3 miljarder kronor, vilket innebär en ökning med nära 70 procent i jämförelse med samma period förra året. Den digitala försäljningen motsvarar 73 procent av företagets totala omsättning på motsvarande 4,5 miljarder kronor.