Kretstillverkaren Qualcomm har på senare tid dragits med ekonomiska problem, då dels på grund av den pågående rättsliga striden med Apple. Detta har gjort att företaget övervägt att sälja av sin verksamhet och Broadcom är en av de som visat intresse.

Det talades till en början om att Broadcom var villiga att betala motsvarande 840 miljarder kronor, men nu meddelar företaget att de lagt ett högre bud än så. Det nya budet ligger på 130 miljarder USD, motsvarande 1 biljon kronor, vilket ska betalas ut i reda pengar samt aktier.

Om affären går igenom och Broadcom förvärvar Qualcomm skulle det innebära den största affären inom tekniksektorn någonsin. Broadcom är idag en av Qualcomms stora konkurrenter och tillverkar bland annat kretsar som används i mobiltelefoner för att kommunicera via bredband. En sammanslagning av de två bolagen skulle göra Broadcom till den tredje största kretstillverkaren i världen.

Enligt uppgifter till Bloomberg har dock Qualcomm för avsikt att avvisa budet. Detta då de bland annat anser att Broadcom undervärderar företaget, samt att förvärvandet skulle resultera i en utdragen process med myndigheter och liknande.