Blizzards storsäljare World of Warcraft har några år på nacken, men har fortfarande en stor och aktiv spelarskara. Under företagets årliga evenemang Blizzcon har nyheter för både Starcraft 2 och World of Warcraft presenterats. Sistnämnda kommer i en framtida generation få ett spelläge där en klassisk version utan expansioner kan spelas.

Kort efter Blizzards meddelande om World of Warcraft Classic presenterade företaget att ett nytt expansionspaket är på ingång. Namnet på den sjunde expansionen är Battle of Azeroth och presenterades tillsammans med en actionspäckad trailer.

Samtidigt släpptes ytterligare en trailer där expansionens delar visas. Vid tidigare tillägg har den maximala spelarnivån höjts, vilket även är fallet i Battle of Azeroth, där nivån ökar från 110 till 120. Ofta anses dungeons och raider höra till spelets höjdpunkter och båda delar väntar uppdateringar.

Till nyheterna hör kontinenterna Kul Tiras och Zandalar, som är ämnade för The Alliance respektive The Horde. Det fullskaliga krig som utgör expansionens centrum utvidgas ytterligare genom att tre nya raser adderas till vardera sida. Därtill finns möjlighet att samla resurser genom att plundra outforskade öar.

Mer information om expansionspaketet uppges komma fram under Blizzcon. Förväntad tidpunkt för lansering är någon gång under 2018, men inget definitivt datum har angivits.