Efter lanseringen av Radeon RX Vega 56 och Vega 64 tidigare under året är det många användare som väntar på modeller från partnertillverkare. Detta då de två grafikkorten väntas dra stor nytta av specialdesignade kylare, vilka kan hjälpa till att mildra bland annat de värmeproblem modellerna dras med.

En av de tillverkare som arbetar på detta är XFX, som nu visar den kylare som kommer användas för företagets varianter av Radeon RX Vega. Det handlar om ett grafikkort som går i färgerna svart och rött och är bestyckat med en relativt stor kylare gjord i aluminium.

För kylning används två stycken fläktar och av bilderna att döma ser modellen ut att vara kortare rent längdmässigt, jämfört med AMD:s referensdesign. Tillverkaren tillkännager dock inga specifika detaljer gällande storlek eller specifikationer. Det tros dock handla om marginellt uppskruvade frekvenser, där den stora fördelen istället väntas bli ljudnivå och värmeutveckling.

När modeller från partnertillverkare är i dagsläget okänt, men tidigare uppgifter talar för att detta sker någon gång under november månad. Anledningen till dröjsmålet tros bland annat vara dålig tillgång på grafikkretsar från AMD.