En av de tydligaste trenderna på hårdvaru- och kringutrustningsmarknaden de senaste åren är RGB-belysning. Allt från moderkort till chassin bestyckas idag med detta och produkter utan anpassningsbar belysning hör till ovanligheterna.

När det kommer till musmattor är dock läget omvänt, där exempelvis Corsairs MM800 är ett av de få undantagen. Nu utökas detta då Cooler Master tillkännager sin musmatta RGB Hard Gaming Mousepad. Mattan är gjord i silikon och ska enligt Cooler Master själva fungera lika bra för såväl pekdon med optisk sensor och lasersensor.

Storleksmässigt mäter den in på 350 × 264 × 2 mm (B×H×D) och väger 808 gram. Längs kanterna sitter en RGB-list som kan anpassas i 16,7 miljoner olika färger och det går även att växla mellan olika ljuseffekter via en tryckkänslig knapp i mattans övre kant. Förutom detta har den även en flätad kabel, som ska erbjuda en längre livslängd.

Cooler Master RGB Hard Gaming Mousepad väntas finnas tillgänglig inom kort till ett pris på 30 USD, motsvarande cirka 300 kronor inklusive moms. Något exakt lanseringsdatum har dock ännu inte tillkännagivits.