Tidigare under året skickade Apple in en stämningsansökan mot Qualcomm, i vilken bolaget hävdat att kretstillverkaren tagit för mycket betalt för sina patent och hållit inne på betalningar till dem. Qualcomm svarade kort därefter med en egen stämningsansökan och därefter har tvisten fortsatt.

Nu rapporterar Wall Street Journal att Apple kan överge Qualcomm som leverantör av kretsar för nästa års Iphone- och Ipad-modeller. De uppger att Apple istället överväger att använda LTE-modem från Intel alternativt Mediatek.

Enligt Qualcomm själva har de redan utfört tester med de modem som kan komma att användas i nästa års telefoner och surfplattor och dessa har redan skickats ut till Apple. De menar att de kommer fortsätta stödja Apples enheter även framöver på samma sätt som de gör för övriga aktörer på marknaden.

Enligt uppgift kan Apples beslut dock komma att ändras så sent som juni nästa år, vilket är tre månader innan nästa modell väntas lanseras. Nyhetsbyrån Reuters uppger att Apples val att dumpa Qualcomm beror på att företaget slutat förse telefontillverkaren med mjukvara för att testa modemen i de nya modellerna.