Test: Speltester (DX11)

Givetvis har kortet körts i SweClockers spelsvit för att ge en mer realistisk bild av modellens prestanda. Nedan återfinns tre separata bildspel med prestandatester från totalt nio olika DirectX 11-titlar i upplösningarna 1 920 × 1 080, 2 560 × 1 440 samt 3 840 × 2 160 pixlar. För mer information om mjukvaror och inställningar, se recensionen av Radeon RX 580 och 570.

Det har blivit dags för de riktiga speltesterna att ta plats. Först ut är upplösningen 1 920 × 1 080 pixlar där Nvidia Geforce GTX 1070 Ti placerar sig mellan sina syskon och generellt sett presterar närmare GTX 1080 än GTX 1070. I samtliga tester lyckas det även pressa sig förbi Radeon RX Vega 56, som endast kammar hem en halvseger tack vare ett mycket högre lägsta värde i The Witcher 3.

Då samtliga partnerkort har samma klockfrekvenser som referensmodellen presterar de i linje med denna. Det skiljer endast en eller ett par bildrutor mellan dessa, något som får ses som "inom felmarginal" och ett mönster börjar tydligt uppenbara sig.

Det bjuds inte på några direkta överraskningar när vi skruvar upp upplösningen till 2 560 × 1 440 pixlar. Nykomlingen placerar sig mellan sina snart 1,5 år gamla syskonmodeller, samtidigt som det utpresterar Radeon RX Vega 56. Fördelen den senare hade i The Witcher 3 krymper samtidigt påtagligt.

När vi riktar blicken mot partnertillverkarnas modeller märks åter ingen skillnad. Samma klockfrekvenser, samma prestanda. Skillnaderna på enstaka FPS är inom felmarginal och i praktiken handlar det om identisk prestanda.

Slutligen är det dags för 4K UHD-upplösning, som ännu en gång visar att fyra gånger fler pixlar än Full HD inte är en enkel sak att driva runt. Nvidias nykomling faller en bra bit under 60 FPS-strecket och presterar, som väntat, mellan sina syskon. Nya Geforce GTX 1070 Ti är även i den höga upplösningen generellt sett snabbare än Radeon RX Vega 56, som dock lägger sig jämsides och kan ta hem nån enstaka seger.

Sett till partnertillverkarnas modeller ... it's the same.