Det finns idag ett flertal aktörer när det kommer till kylning för datorer, där Cooler Master är en av de största. Företaget erbjuder såväl traditionella luftkylare som vattenkylning i olika prisklasser och nu breddar de sitt utbud ytterligare.

Detta då de nu lanserar de två nya processorkylarna MA410P och MA610P som ingår i företagets Masterair-serie. Den förstnämnda är den mindre av de två och beskrivs som en uppföljare till bolagets tidigare kylare Masterair Pro 4. Modellen kommer bestyckad med fyra värmeledningsrör av koppar som avleder värmen samt en 120 mm-fläkt.

Den större MA610P utökar antalet värmeledningsrör till sex stycken samt antalet fläktar till två, som körs i en push-pull-konfiguration. Gemensamt för de båda modellerna är vad Cooler Master kallar för Continuous Direct Contact Technology 2.0 (CDC 2.0), vilket innebär att basen har en större kontaktyta som ska ge bättre kylningsförmåga.

Båda kommer också bestyckade med RGB-belysning med stora anpassningsmöjligheter, där användaren kan växla mellan olika lägen, ljusstyrkenivåer samt olika färger. Cooler Master Masterair MA410P och MA610p väntas finnas tillgänglig inom kort till ett pris på cirka 500 respektive 900 kronor inklusive moms.