Amerikanska Amazon grundades för lite mer än 20 år sedan och är idag världens största nätbutik. I takt med att de vuxit har de också etablerat sig i länder utanför USA, där de bland annat har en tysk, en brittisk och en fransk filial.

För svenska kunder som vill handla hos återförsäljaren är detta möjligt via någon av de europeiska webbplatserna, men nu rapporterar Breakit att Amazon är på väg att etablera sig i Sverige, med egen webbplats och lager i landet. Detta bland annat enligt Pricerunners VD Nicklas Storåker, som hänvisar till källor med insyn i frågan.

Man köper liksom inte tre marker i Eskilstuna, Västerås och Katrineholm och kallar det att man ska bygga datorhallar, mitt i logistikcentrum dessutom.

Amazon har nyligen köpt mark i Eskilstuna, Västerås och Katrineholm, platser som de själva menar ska användas för att bygga datacenter som ska tas i bruk under 2018. Enligt Storåker är dock detta endast en täckmantel för den stundande lanseringen i Sverige.

Han förutspår också att det till en början handlar om en lansering i form av marknadsföring och kommunikation. Detta då det tar tid att få igång en storskalig distribution med lager och liknande. Exakt när lanseringen sker kan han dock inte svara på, men menar att det handlar om som mest 12 månader.