Montering och sammanfattning

Där Antecs tidigare chassin i Performance-serien bjudit på snuskigt hög byggkvalitet, är nykomlingen P8 tyvärr ett steg ner på den fronten. Att kalla chassit för ett genomgående dåligt bygge är definitivt att ta i, men modellen ger dock ett intryck att röra sig i ett betydligt billigare segment än prislappen skvallrar om.

Gällandes passform håller dock den inköpta stommen en bra nivå, utan några konstigheter när komponenterna ska ta plats och skruvas fast.

antec_p8-30.jpg
antec_p8-31.jpg
antec_p8-34.jpg

Antec P8 är ett förhållandevis stort miditowerchassi, vilket underlättar själva monteringsprocessen i huvudkammaren, då gott om manöverutrymme finns att tillgå. Chassits generösa restriktioner kring komponenter får även ett plus i kanten, där både långa grafikkort och höga processorkylare utan problem kan ta plats inuti modellen.

antec_p8-33.jpg

Chassit har ett flertal genomdragningshål för kablar, där exempelvis det för 8-pinsmatningen till moderkortet är väl tilltagen och fungerar utmärkt. Den primära genomgången för de tjockare kablarna upplevs dock bitvis som något av en flaskhals, där det behöver trilskas något för att få igenom 24-pinskabeln. Därtill saknas dedikerade genomgångar för bland annat fläktkablar i framkant samt kabeln som löper till de frontmonterade in- och utgångarna för ljud.

antec_p8-32.jpg
antec_p8-35.jpg

Modellen har ett generöst utrymme för nätaggregat, vilket innebär att merparten av enheterna på marknaden får plats utan några problem. Gällandes kabeldragning är denna funktionell men inte lika genomtänkt som många andra chassin i det här segmentet.

Det utökade utrymmet i framkant kan svälja nätaggregatets tjockare kablar, men det saknas en mer tilltagen kanal där dessa kan buntas fast ordentligt för ett mer städat bygge.

En klart irriterande aspekt är de långa kablarna som löper till ingångarna och knapparna i frontpanelen, där dessa måste dras på ett sådant sätt att de inte fastnar när panelen avlägsnas för rengöring av dammfiltret i framkant. Resultatet blir lätt en rörig historia, då de inte kan buntas fast med de andra kablarna.

antec_p8-37.jpg

Sammanfattningsvis är Antec P8 ett helt okej chassi, men knappast någon storartad återkomst för företaget till marknaden. Modellen må erbjuda en sidopanel av härdat glas i en förhållandevis pressad prisklass, men dras med en del tillkortakommanden som hör till modeller i betydligt lägre prisklasser – vilket inte är helt konstigt med tanke på att stommen kommer från budgetsegmentet.

Det råder idag ingen större brist på välplanerade och kvalitativa chassin i prisklassen runt 800 kronor, däribland utmärkta Phanteks Eclipse P400 och Fractal Design Define C samt inte minst Phanteks Eclipse P300 om härdat glas efterfrågas i ännu lägre prisklass. Med anledning av detta får vi helt enkelt svårt att direkt rekommendera Antec P8.

Fördelar

  • Bra passform

  • Gott om utrymme för komponenter

  • Härdat glas vid en låg prispunkt

Nackdelar

  • Chassistomme plockad från budgetsegmentet

  • Kasst "dammfilter" i underkant

  • Kablar som löper direkt över insuget

  • Omständliga kablar som sitter fast i frontpanelen

Pris vid publicering: 799 kronor
Lägsta pris: