Streamingtjänsten Twitch.tv är idag den överlägset största av sitt slag och sedan denna startades 2011 har den successivt vuxit sig allt större och har miljontals användare dagligen. Utbudet på tjänsten är även det stort, där allt från privatpersoner som strömmar sitt spelande till större e-sportsturneringar går att hitta på plattformen.

Enligt en ny rapport från undersökningsföretaget Superdata Research (via Dotesports) är det idag fler som tittar på Twitch än både Netflix och HBO. Enligt Superdatas uppskattning har Twitch cirka 212 miljoner tittare, medan samma siffror för Netflix och HBO låg på 93 respektive 134 miljoner under 2016.

De menar att antalet som tittar på så kallad gaming video content uppgår till 765 miljoner under 2017. Större delen av dessa uppges vara via Youtube, som står för 563 miljoner av tittarna medan resterande 212 miljoner är via Twitch. Detta innebär att spelrelaterad video står för 60 procent av alla tittare på webben.

Rapporten visar också att det ökade intresset för spel lett till en större spridning när det kommer till vilka som tittar på innehållet. Cirka 46 procent av dessa är idag kvinnor och medelåldern generellt ligger på 33 år. Större delen har också ett intresse för teknik och tittar hellre på strömningstjänster av olika slag än traditionell TV.