Spelutvecklaren Visceral Games är en spelstudio med en lång historia och har utvecklat spel för både PC och konsol sedan slutet på 90-talet. Mest kända är de dock för spelserien Dead Space, vilken påbörjades 2008 och fick sin senaste del i februari 2013.

Nu meddelar utgivaren EA, som äger Visceral Games, att de väljer att stänga ned spelutvecklaren. Detta då det Star Wars-spel Visceral arbetat på inte gått i en riktning som EA är nöjda med och de pausar därför utvecklingen av detta.

Throughout the development process, we have been testing the game concept with players, listening to the feedback about what and how they want to play, and closely tracking fundamental shifts in the marketplace. It has become clear that to deliver an experience that players will want to come back to and enjoy for a long time to come, we needed to pivot the design.

Enligt EA-chefen Patrick Söderlund har de tagit in feedback från spelare under utvecklingstiden och kommit fram till att det krävs stora ändringar för att skapa en spelupplevelse konsumenter vill återvända till. Ett utvecklingsteam lett av EA Vancouver ska ta över arbetet och utgivaren arbetar nu med att hitta nya anställningar inom företaget för tidigare Visceral-anställda.

Visceral Games Star Wars-spel var tänkt att vara en single player-upplevelse med stor fokus på handlingen och en av de som var med och skrev denna var Amy Hennig, som tidigare bland annat arbetat med Uncharted-serien. EA:s uttalande talar dock för att detta troligen kommer att ändras. Spelet var tänkt att släppas under 2019 men det skjuts nu upp på obestämd tid.