Inledning

Dagens spelmöss är ofta proppfulla med funktioner och ljuseffekter, men vad är egentligen viktigt när det är dags att införskaffa ett nytt pekdon. Behövs det verkligen en applikation för en mus, eller är det viktigare att den väger lite? Vad betyder egentligen alla termer angående sensorerna?

Dessa frågor ska Testpiloten tillika musexperten "huttala" besvara i SweClockers guide till datormöss för gaming, samt gå igenom vad som är önskvärt per spelgenre.

Musguide-1.jpg

Mössen som är med i samtliga bilder är från Asus och varierar i storlek, kontaktdon och även funktion. Dessa kommer att användas för att beskriva det som är önskvärt per speltitel och hur dessa möss bäst lämpar sig, men är endast exempel och det som tas upp i guiden går att applicera på samtliga möss på marknaden.

  • Strix Evolve

  • Strix Impact

  • Pugio

  • ROG Gladius

  • ROG Gladius II

  • Spatha

Utan att dra ut för mycket på det är det dags att hugga in i djungeln av spelmöss när Testpiloten "huttala" går igenom det mest nödvändiga att ha i bakhuvudet inför ett eventuellt köp. Häng med in i värmen!

Guide – inte ett produkttest

Notera att detta inte är ett test av någon specifik produkt. Alla produkter som används i artikelserien har tillhandahållits av ASUS, men de är främst tänkta som illustration av vilken typ av kapacitet och funktionalitet som kan förväntas vid en viss prispunkt.

Produkterna kommer också användas som belysande exempel kring vilka typer av grepp och former som vanligen används för dagens spelmöss.

DH_Meetup-28.jpg

Denna guide skapas i samarbete med ASUS Nordic

ASUS-logo-ISOI_2line_Black_trans.png

Många medlemmar sitter inne på massvis av kunskap. I SweClockers testpiloter får erfarna entusiaster tillfälle att på egen hand testa nya produkter. Nu utökas konceptet med nya inslag – teknikgenomgångar och guider!

Testpiloternas guider skapas tillsammans med en eller flera samarbetspartner, såsom butiker och tillverkare. Dessa finansierar innehållet, bistår med produkter och tillhandahåller dessutom förstahandsinformation om den senaste tekniken.

Trevlig läsning – och glöm för all del inte att kommentera!

Om SweClockers testpiloter